keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Tofucurry ja talvisalaatti

Tofu on mielenkiintoinen elintarvike. Olen yrittänyt aiemminkin kokata siitä, mutta lopputulos on yleensä ollut nahkea ja mauton. Yleensä syön sitä aasialaisissa ravintoloissa, koska niistä löytyy tietotaito sen valmistamiseen. Kerran uskaltauduin jopa kokeilemaan tamperelaisen Pikkukiinalaisen (oikealta nimeltään Nguyen Cao Su) Tofu Käägiä, joka on valittu vuosi sitten Aamulehden Valo-liitteen ravintolakyselyssä yhdeksi Pirkanmaan parhaaksi annokseksi, jaetulla sijalla 13. Äänimäärä ei ollut tosin huima, mutta täällä Mansessa Kääg ei ole mikään tuntematon tapaus. Suosioon voi tutustua esimerkiksi ravintolan Facebook-sivulla. Annos oli niin tulinen, että se poltti suuta ja pisti vatsan sekaisin, mutta jotenkin silti niin hyvää. Sitä ei voinut olla syömättä, vaikka sattui. Tofu oli valmistettu todella hyvin, kuin vaahtokarkki. Siinä oli maistuvan kuoren alla pehmeä sydän. Sellaista en ole itse koskaan saanut aikaiseksi!

Päätin kuitenkin testata tofua kastikkeessa, joka ei ollut kivuliaan tulista. Ohjeen tofu-thaicurryyn löysin Lettupannusta, joka on täynnä herkullisia kasvisruokaohjeita. Marinoitu tofu on todella hyvää! Ilmeisesti pidempi kypsennys myös parantaa sen koostumusta, tofu oli pannulla ehkä puoli tuntia.


Ulkonäkö ei tosin ole siitä kauneimmasta päästä, vaikka paprika vähän väriä tuokin. Lisukkeena basmatiriisiä, ja seuraksi pyöräytin talvisalaatin, johon tulee raastettua porkkanaa, rusinoita ja aiemmin kasvattamiani ituja. Oli hyvää! Curryyn olisi voinut laittaa ehkä vähän enemmän chiliä, mutta en ollut varma, mitä ruokaseurana ollut ystäväni siitä sanoisi tai osaisinko laittaa sitä oikean määrän, ettei vahingossakaan mene yli. Laitoin mielestäni aika reilusti alun perin, mutta ilmeisesti kookosmaito ja soijakastike pehmensivät makua.

Seuraavana tofukokeiluna listalla on Lettupannun appelsiinitofu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti