tiistai 15. maaliskuuta 2011

Appelsiinitofu ja itujämät

Edellisen tofukokeiluni menestyksen perusteella uskaltauduin kokkaamaan tofua toisenkin kerran. Kuten uhkasin, seuraavana listalla oli Lettupannun appelsiinitofu.


Odotukseni olivat todella korkealla luettuani itse päivityksen ja siihen liittyvät kommentit. Ehkä siitä syystä jouduin pettymyksekseni toteamaan, ettei tästä nyt makuhermo räjähtänyt. Hyvää se silti oli, ja teen tätä varmasti toistekin. Ostin 270-grammaisen paketin Oy Soya Ab:n perustofua , jonka leikkasin kuuteen viipaleeseen, jotka leivitin ja paistoin. Leivitettä jäi vähän yli, joten palat olisivat voineet olla ohuempiakin. Tätä ei muuten kannata tehdä vain itselleen, ellei sitten syö koko pakettia: seuraavana päivänä lämmitettynä tofun kumimaisuus oli palannut. Voihan sitä tietty valmistaa vain osan paketista, mutta silloin leivitettä jää entistä enemmän yli, koska kananmunaa saa vain yhdenkokoisessa pakkauksessa.

Lisukkeita voisi vähän varioida, kenties eksoottisempaan suuntaan. Itse keitin lisukkeeksi riisin sijasta ohraa kotimaisuuden, luomuuden ja suuremman ravintoarvon takia. Lettupannulla jotkut kommentoivat syöneensä tätä salaatin kanssa, mikä jottei. Oman lautaseni oikean puolen täyttävä keko on epäonnistunut kokeilu, sillä kaikkea piti kokeilla, kun Itu-Joonas oli niin tuottoisa. Tarjolla siis laiskan opiskelijan talvisalaattia: en jaksanut raastaa porkkanaa. Kannattaa jaksaa, maku ei ollut kauhean hyvä.

Onneksi nyt idut ovat loppu, niin pääsee testaamaan seuraavaa laatua! Söin sinimailasen ituja usemman kerran parissa erilaisessa sosekeitossa, mutta tää talvisalaatti oli aika kova veto. Syötin sitä siskollenikin ja kihlatulleen, ja vaikuttivat tykkäävän. Itse asiassa iskin heille mukaan loput idut, saavatpahan hekin testata niitä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti