sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Ruokaisa salaatti

Halpaa ja hyvää kasvisruokaa -ideaa jatkaakseni (vaikka vähän tauolle jäi) tässä tulee oma versioni kuskus-salaatista. Teen sen nykyään mielummin ohrasta kuin vehnästä, ja koska salaatin maku tulee öljystä ja mausteista, ei se lopputulokseen juuri vaikuta. Fiiliksen, seuran ja jääkaapin sisällön mukaan laitan proteiiniksi joko kylmäsavustettua/marinoitua tofua tai fetaa. Ensimmäisellä tämä on vegaaninen versio.

Koska tämä ei nahistu kuten useimmat salaatit, voi hyvin tehdä isomman satsin vaikka työpaikkalounaaksi tai piknikille. Jos keität ohraa lisukkeeksi toiselle ruoalle, voit hyvin keittää isomman määrän ja tehdä seuraavana päivänä tätä. Joskus olen keittänyt ohraa tai kuskusta pelkkää salaattia varten, mutta sen jäähdyttäminen on aikamoista.

Itämaisvaikutteinen ohrasalaatti


2 dl keitettyä lisukeohraa tai rikottuja ohrasuurimoita
200 - 250 g kylmäsavustettua tai marinoitua tofua tai fetaa
pätkä kurkkua
pari tomaattia
puolikas paprikaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja
tuoretta minttua 
puolikas punasipuli
oliiviöljyä

Keitä ohra niukassa vedessä kypsäksi, n. 15-20 min, jos sinulla ei ole esim. edelliseltä päivältä jäänyttä ohraa. Huuhdo kylmällä vedellä ja anna jäähtyä. Pilko muut ainekset, sekoita salaattiin, ja jos maltat odottaa, anna makujen tasaantua. Tämän voi hyvin valmistaa etukäteen. Eikä haittaa, jos osa aineksista puuttuu tai haluat jättää esim. oliivit tai sipulin pois. Ei tuossa mallikuvan salaatissakaan kaikkea ole :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti