tiistai 7. helmikuuta 2012

Uusi sininen

Blogini vietteli loppu- ja alkuvuoden hiljaiseloa, eikä vain pyhien takia. Meillä on uusi keittiö. Tai siis vanha, mutta meille uusi.


Kaaos on nyt hieman vähäisempi, kun kaapit on saatu järjestykseen. Hetki siinä menikin. Ja ihan kuin kolme vuotta paisuneen kaksion pakkaamisessa, muuttamisessa, uuden asunnon remontoimisessa ja tavaroiden purkamisessa ei olisi tarpeeksi, olin joulukuussa useamman viikon kipeänä. Parempi puoliskoni joutui tekemään töitä kahden edestä ja lähipizzeria tuli tutuksi. Nyt tilanne alkaa olla sen verran rauhoittunut, että keittiössä voi tehdä ruokaakin. Olen innolla tutkinut uutta induktioliettäni ja ylistänyt tiskikonetta.

Ja saanut keittokirjani järjestykseen!


Uudessa sinisessä keittiössä voi tehdä punaisessa kattilassa vaikka linssikeittoa.

Punainen linssikeitto

punaisia linssejä
purkki tomaattimurskaa
pari porkkanaa
sipulia
valkosipulia
aurinkokuivattua tomaattia
vapaavalintaista chiliä
juustokuminaa
minttua
suolaa, pippuria

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää juustokumina, pieni kuullotus saa maun paremmin irti. Lisää tomaattimurska ja vettä. Huuhtele linssit ja lisää ne kiehuvaan keittoon. Pilko mukaan aurinkokuivatut tomaatit ja chili, jos käytät kuivattua minttua, lisää sekin nyt. Keitä keitto kypsäksi ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti