maanantai 24. lokakuuta 2011

Tunnustusta

Oho, sain ruusuja!Tunnustuksen sain kaimaltani jo kuukausi sitten, mutta se unohtui johonkin blogosfääriin. Näköjään myös blogaukseni ovat jääneet jonnekin sinne, mutta toivottavasti ryhdistäytyn tässä lähipäivinä.

Mutta ruusuihin sisältyi kysymyksiäkin:

Lempiruokani vaihtelee. Joskus tekee mieli jotain, joskus jotain muuta. Kevyttä, rasvaista, lihaa, kasvista, perinteistä, uutta, ihan mitä vaan. Olen kaikkiruokainen, mikä tuntuvasti laajentaa lempiruokakirjoani. Jos jotain pitäisi valita, sanoisin näin syksyn kunniaksi lammaskaalin. Siinä on kaikki kohdallaan: kotimaisuus, luonnonmukaisuus, onnellinen eläin, hidas haudutus, vielä kun puu-uunin sais. Vähän puolukkaa kylkeen ja juomaksi olutta. Nam.

Lempimakeiseni vaihtelee sekin. Tykkään suklaasta, mutta kaupasta mukaani tarttuu joskus Hyvää makumaasta, joskus Remix, joskus Pantteri. Tykkään myös kuivatuista hedelmistä ja etenkin rusinoista. Kesällä mansikoista ja kirsikoista. Jouluna keitän toffeeta. Joten en tiedä.

Lempilukemiseni hahaa kun olen tylsä! Yritän pysyä ruokablogissani ja sanon lempikeittokirjani, Hannele Klemettilän Keskiajan keittiön. Siinä on hyviä ohjeita, kauniita ruokakuvia ja paljon tietoa keskiajan ruokatavoista ja raaka-aineista. Mutta oikeasti tykkään lukea kaikkea, vaikka maitopurkkeja ja ilmaisjakelulehtiä. Naistenlehdistäkin tykkään, vaikka akateemisen humanistin pitäisi ehkä sanoa jotain muuta. Luen kyllä mielelläni tutkimuskirjallisuuttakin, sillä en voi sietää muita historiallisia romaaneja kuin Mika Waltarin Kaarina Maununtytärtä, ja sitäkin vain siksi, että meillä on yhteinen historia. Minua alkaa aina ärsyttää se, jos en tiedä aikakaudesta niin paljon, että osaisin sanoa, mikä on todennäköistä ja mikä puppua. Ja jos tiedän, löytyy sieltä usein ärsyttävää puppua.

Lempipaikka käsitöille on mökki. Siellä on hyvä nysvätä rauhassa ja värjäillä lankoja, jos siltä tuntuu. Ompelutöille minulla ei ole oikein hyvää tilaa eikä riittävän isoa pöytää, mutta kyllä tälläkin pärjää. Mukavaa se ei aina ole.

Lempielokuvani on monta. Inglourious Basterds oli viimeisin elokuva, josta innostuin kunnolla, vaikka sillä ei ole todellisen historian kanssa juuri mitään tekemistä. Outoa kyllä, vaikka en pidä historiallisista romaaneista, suurin osa lempielokuvistani on historiallista draamaa: Järki ja tunteet, Quills - Syntiset säkeet, Titanic, noin muutamia mainitakseni. Kotimaisista tykkään ihan sikana Juurakon Huldasta (joka ei ole kovin historiallinen vaan vanha) ja Raja 1918-rainasta. Viimeistä voin suositella kaikille, joiden mielestä Suomi kuuluu suomalaisille.

Tykkään tehdä erilaisia meemejä, mutta olen kovin huono jakamaan niitä eteenpäin. Tämän voisin kuitenkin jakaa Marille, joka sai ruusut samalla kuin minä muttei ole vielä sitä huomannut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti